Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hunky dory - ett brev tutar aldrig upptaget

 

 

hej, vet du,

det skummar av syrsor ur det täta lövet. rallarrosens illfärg bleknar. nu när det skymmer, lockar sig, och grånar de ulliga fröställningarna. de vajar trots allt ganska ståndaktigt, minst enochenhalvmeterhöga, i det ogenomträngliga nässelbeståndet. den röda lampan på vindkraftverket slocknar och tänds i takt med de tre bladens monotona vinkningar.

vet du att det är bara två breddgrader från mig till dig, och de gulgröna lavarnas pannor, välvda ur kalfjället. jag inbillar mig hur det plingar när stjärnorna droppar sina hårstrån i den nattfuktiga stenen.

vi är så små här. med smutsiga naglar på kliande myggbett.
färjebiljetter lösta mellan sund och öar.
skandernas taggiga ryggrad lögar sig lojt i julis nordatlant.

om vi vrider på nackarna mot månen - liknar vi fåglar,

då är det samma måne vi ser.

 




Prosa av wayward - taiga
Läst 598 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-02-03 22:31



Bookmark and Share


  wayward - taiga
tack för att du läser.
Betraktaren, .
2014-03-10

  Betraktaren
Hej.

Du är bra. Älskar titeln.
2014-03-09

  wayward - taiga
thanx c j, uppskattar ditt tilltal :D tack!
2014-02-05

    ej medlem längre
det här är rackarns bra skrivet. den förvildade blicken för vad som breder ut sig för sinnena, särskilt synen. gillar tilltalet vi-du.
2014-02-05

  wayward - taiga
tack linda, för värmande uppmuntran!
2014-02-05

  Linda CH VIP
Vilket underbart målande brev! Ett sådant skulle jag vilja få.
2014-02-05
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga