Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Visa i skymningen.


Förgäves väntat?


Sävligt höres klockar´n sucka,
vigvattnet mot bebin klucka.
Prästen håller en stilla bön
att barnet må få Livets lön.
För hugg å slag må det ducka,-
- oavsett ställning eller kön.

En rudimentär skapelse -
- bör ej va´ efterapelse -
av nått gammalt slagfärdigt Fejk,-
- utan få ett riktigt sant Break!
Istället för försakelse!
Som bara är gissel å vejst!

Kärleken är rätt otrolig!
Som en eld som sprids, så solig.
Kicka loss, för allt du är värd!
Passa på, då han är dig när.
Den stunden är -minst sagt- rolig!
Du önskar han -alltid- var där!

Som Jakten på en dyrbar Skatt,-
- som driver en till värsta fnatt,-
är Kärlekens turer med oss.
Vi liknar -mest- irrande bloss.
I skymningen hörs kåta skratt.
Kommer vi nånsin komma loss?





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-28 21:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En jättebra skapad text!Gillar!!
2014-03-01

  ULJO
Festlig visa med sköna rim. Skulle vilja höra den sjungas.
2014-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf