Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resursslöseri

Som arbetslös skall du söka arbete
även om du inte har
varken behörighet eller kompetens.

Det som en gång låg till grund för fattat beslut,
har idag inte samma funktion
och behöver därför ändras.

Företag överhopas av ansökningar
från människor som av systemet
tvingas söka jobb
som de ändå inte kommer att få
.

Vi slösar med våra resurser,
människors mående och allas tid!

© Angela Bohlin

 

 

 

 




Fri vers av Angela Bohlin VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-01 10:07



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Precis, och när människor tvingas ta jobb dom inte vill ha - hur bra insats kommer dom att göra då?
2014-03-03

  Lars Hedlin
Bra framfört!
2014-03-02

  lodjuret/seglare VIP
Jotack, där har man varit. Först som arbetssökande och senare satt att ta hand om folks ansökningar till tjänster de kan se i månen efter. Men det är kanske det som är meningen. Att man som arbetssökande skall betraktas av alla, som en idiot som inte förstår bättre. Ett samhälle närmare det Kafka beskrev för så länge sedan, är väl det vi har just idag.
2014-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Angela Bohlin
Angela Bohlin VIP