Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är sanning?

I går mötte jag en man som hävdade att världen var sann.
Kunde inte tro mina fötter och vinglade bakut med tanken, vad är det du ligger och säger?

- Ja, att världen är sann.

Va?

- Ja, jag påstod nyss att världen är sann.

Jaha, tänkte jag och lade mig ner tätt in på, för detta var ju ändå himla lustigt. Jag som trodde världen var ett skämt. Att livet är en slags dödlig garanti bakom en sexuellt överförbar sjukdom.

Vad är sanning kära man?

- Livet är världen. Livet går ut på att njuta. Njut av världen ty den är helt sann.

Som ett skållat frågetecken med vattenglaset halft tomt reste jag mig upp. Jag, jag som nästan kan trolla med ord såg ju ganska fort att det här är djupare än 3 meter.

Satte mig ned i köket och tänkte. Om verkligheten vore overklig vad hade sanningen då omfattat. Och tänk om han hade rätt och att världen faktiskt verkligen vore sann... vad hade då hänt med alla mina lögner. För vem presenteras möjligheten inför ljug. Hade jag någonsin lyckats lura mannen i spegeln om nu världen vore sann. Man kan i allafall konstatera att söndagar endast är till för barnfamiljer.






Fri vers (Fri form) av H.C.B
Läst 266 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-03-02 16:37



Bookmark and Share


  Marianne Räf
En härlig tes att "Världen är sann"!
F.ö., en bra och litte klurig text! :D)
2014-03-06

  Angel of love
Absolut en av dina bästa, vinklarna var många och så bra skrivet.
2014-03-03

  ULJO
Jag håller med föregående talare. Detta var en mycket bra text. Det fina är att den öppnar så många möjlighter till tolkning. Här har du verkligen lyckats 100%.
2014-03-03

  Carl Mikael Fäldt
Det skulle ta för mycket tid att förklara varför jag tycker din text är en av de bästa jag läst!

Missar ni denna text mina vänner-har ni missat mycket!
2014-03-02
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B