Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lyckan för mig är, som jag nyss skrev till en poet här inne, de stunder då jag inte svävar i hopplös förtvivlan. Att hoppas på så mycket mera, kan vara att hoppas på för mycket mera. Texten är förstås ett så kallat *öppet brev* till läsaren.


Att dansa gatan fram



som vore min värld en enda stor sockervadd att mumsa på, det är min främsta egenskap. Att skriva texter som roar mig själv och kanske även andra. Se det är min främsta bedrift. Att laga till ett gott mål mat till mig själv och kanske även för andra att smaka. Det är min största egenskap. Vad jag senast haft för händer eller just i nuet har för händer. Det är min största bedrift. Vad jag just nu i nuet upplever, det är min favorithändelse. De jag upplevt förut har alla, om de varit mig tillfyllest, varit mina favoritupplevelser. Att sjunga och vara glad är mina favoritupplevelser, bland alla mina andra favoritupplevelser. Att ha även andra upplevelser, som är något mindre av godo för en själv, är ju bara att vara människa. De upplevelser som mest varit eller är, bedrövliga och möjligt deprimerande, destruktiva och så vidare. Är förvisso mindre önskvärda, men de tillför ju, likt i ett pussel, bitar som är av nöd för att komplettera detta pussel och för utan vilka livet skulle vara så mycket mera svårt att uppskatta och värdera.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-07 18:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP