Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En omskrivning av Ohgr's låt "KettlE"


Kittel

hetlevrad galning
rånad på all moral
passar systemet
uthärdar livets kval

en lycksalig känsla
känn huvudet skakas
när tankarna vaknar
förintas, kollapsar
– och etern har slukat allt

blind för dess allvar
huvudet högt bland moln
här steks våra öden
livslinje bränd till kol

en doktorsavhandling
förfalskar behandling
problemen försvinner
men i ådrorna brinner
en ärrande sanning kallt
och skadar ditt nervsystem

vi saknade förmågan att förstå förloppet
två möjligheter föds när en insikt dör
att lära sig en läxa tar bort kraft ur hoppet
vi lämnar våra tankar, suddar ut och förstör

en vriden idévärld
våldtagen bortom sans
och smaken på tungan
förpassar oss till vår skam

den brinnande lågan
du önskar, du vågar
men illviljans kittel
är redan ett verktyg
för staten som styr vår hand

en handikappad åsikt går emot systemet
en vågad tanke färgar gråa massan röd
och snart förstår varenda människa problemet
– att i detta system är vår framtid död

en lycksalig känsla
känn huvudet skakas
när tankarna vaknar
förintas, kollapsar
– och etern har slukat allt

en vriden idévärld
våldtagen bortom sans
och smaken på tungan
förpassar oss till vår skam

en doktorsavhandling
förfalskar behandling
problemen försvinner
men i ådrorna brinner
en ärrande sanning kallt
och skadar ditt nervsystem




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Mattias Hammarström
Läst 312 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-08 01:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Hammarström
Mattias Hammarström