Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Matematiken ser litet olika ut beroende av vem som betraktar den. Ungefär som i betraktandet av tavlor. När någon har gjort en tavla, trampat i klaveret, då får man lugnt räkna med vissa konsekvenser.


Två korta texter



Jag tar aldrig bilder
av mig själv.
Men jag tar egna bilder
av en annan verklighet
än mig själv.

*

De stora scenerna är havet och skogen
slättlandet och musiken.
De små scenerna är det stora i det lilla
vilket utgör fragment av naturen
då som storslagen den är.

*

Förvirringen var stor vid bordandet av färjan då fotografen ställt upp kameran men visserligen inte syntes fotografera. Fotografens närvaro, kamerans automatiska tagande av bilder, gjorde att han fast han kunde varit där, inte var det. Fotografens närvaro, som den kunde ha varit, var ej för handen.

*

Du tog ner tältet trots att du varit så nöjd ända till nu med tältlivet och fågelsången som höll dig vaken mest hela dagarna. Avkastningskraven på hur upplevelserna i vildmarken skulle vara styrde till stor del hur du ville välja att investera i friluftslivet. Hustrun syntes från balkongen vinka till dig nere i trädgården. Hennes gest signalerade att det åter var dags för dig att inställa dig i sovrummet för eftermiddagens övningar. Att det var för hälsans skull i första hand och för din njutnings skull först i sjunde hand hade hon noga präntat in hos dig. Hennes njutning och behov kom alltid i första hand och det var därför hon godkänt ditt liv som campare på det villkoret att tältet slogs upp i trädgården bredvid villan. Men nu när du sovit i tältet de tre senaste veckorna började du tröttna på det ensliga livet. Att årstiden senhöst smög sig på via väderleken med hård vind och timmar av slagregn och hagel, inverkade även dessa faktorer något på beslutet.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-15 19:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP