Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utsatt för orättvisa. Har ej stålar så jag klarar mig!


Under isen

De fattigaste pensionärerna,
de har en oskälig levnadsnivå!
Det är in i helvete orättvist!
Hur de får ihop affärerna
är det nog ingen som kan förstå!
Själv, har jag -i det närmaste- förlist!

Vem bryr sig om en utslagen dåra?!
Kan någon säga vad jag ska göra?
Vad i djävulen ska jag ta mig till?
Varför ska Samhället så försvåra
det för mig för jag råkar tillhöra
en grupp som inte ANPASSA sig vill?

Vaddå, följa med i Ekorrhjulet?!
Mot ett okänt, vanskligt Öde vandra...
Utelämnad åt Intet, sällsamt fri!
Kan någon befria mig från Strulet, -
- som har drabbat mig - å även andra...?
Som det ser ut, kan det än värre bli!

Under isen, jag kommit att hamna!
Undra då på att jag gör en sur min!
Ekonomiskt armod, - vad har jag gjort!?
Avundas dem som Välfärd får famna.
Jag anses väl ej va tillräckligt fin...
Behandlas som en liten ynklig lort!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 167 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-03-15 03:20



Bookmark and Share


  Anita Westin
Du ger ord åt det som många känner och är utsatta för.... Tack!
2014-03-15

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet och förmedlat M!
2014-03-15

  ULJO
Alliansen har satt många människor i svåra dilemman med sin skattepolitik. För att finansiera sina reformer har det slagit hårt mot sjuka, arbetslösa och gamla. Det finns bara en sak att göra, se till att de inte får ytterligare fyra år vid makten, för då rasar hela samhället, hela det folkhemmet som en gång under många år byggdes upp i vårt land.
2014-03-15

    ej medlem längre
Det är förfärligt hur många behandlas av samhället idag.
Bra beskrivet!
2014-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf