Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
( Skriven 1979)


ÅRSTIDSPOEM

Våren !  ligger  på lur för att i full  lidelse  kasta sig
över  sina  oskuldsfulla  själar i full blomm. Somm-
aren  kräver  offer och när  den  kommer  styr  den
med lätthet förfallet och syndafloden.

Drömmarna
som man alltid bär tillsammans med det bortglöm-
da nyårslöftet, romansen  som  bleknat  från  förra
sommaren, lärde  alltid  något.

Var  årstid  har  sin
uppgång  och  fall  och  vår och sommar var kortliv-
ade som vanligt och brann upp av sin egna iver och
ystra dans, hösten och vintern  är  alltid längre och
skapar åter moral och balans.
.




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-15 15:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP