Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Påhittad för denna knasiga dikt.


Katten


En luggad liten katt,
den är så rädd för att
bli tvungen gå till sjöss--
för att där jaga möss!
Å stå vid Skepparns ratt,
från honom plocka löss!

Finns det inget som gör
att allt är som sig bör, -
så att vår katt får frid
i Verklighetens Strid,
som henne, ständigt, stör,
sen, - vem vet,- hur lång tid?

Hon på vatten å bröd
får leva -- till sin död!
Om, det inte så är
hon får råbiff av Pär, -
om han vill ge sitt stöd -
ini Gryningen, skär!

Nåväl, vår katt, så fin -
finns, blott, i Fantasin.
Kanske, kommer den ut
genom väggen, till slut!
Med en doft av jasmin --
-- och råtta i sin trut!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-16 18:30



Bookmark and Share


  AstridElisabet
alltid lika roligt att läsa dina finurliga rim :) Bra text!
2014-03-18

  ULJO
Finns inget som är knasigt här. Utan här levererar du en en text som roar oss läsare på ett finurligt sätt.
2014-03-16

    ej medlem längre
Härlig text!!
2014-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf