Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till mamma


Lyckans Stjärna

Ensam strävar du
Mot lyckans stjärna
vid horisontens dunkla streck

Du sjunker ner
mot tjärnens mörka botten

Kämpar dig upp till ytan
tar ett andetag

En klippa längre fram
Där kan du vila
Där väntar en varm och torr famn

Jag väntar på dig
Sjunger över tjärnens
sorgsna yta

Jag drar dig upp
ur det kalla vattnet
som givit dig hemska tankar

Värmer dig en stund
kysser din bleka panna

Sedan skiljs vi åt igen
ses vid nästa sten

Lyckans stjärna ropar efter dig
Snart är du där

Snart lämnar du den mörka tjärnen bakom dig
För gott




Fri vers (Fri form) av Lorelei
Läst 475 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-03-18 20:32



Bookmark and Share


  blekhet VIP
Tycker bilden av den mörka tjärnen är väldigt talande och vacker i sitt vemod!
2016-04-26

  aol
Hoppfullt vackert skaldat,
2014-09-10

  Linda CH VIP
Hoppfull i sin sorgsenhet. Förmedlat med stark känsla!
2014-03-23

  Hon kallar sig poet VIP
Vackert till din mamma...
2014-03-23

  louisegirl
Berörande vackert!
2014-03-19

    Solai
Så vacker...

En underbar dikt, fina lilla varg :-)
2014-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Lorelei
Lorelei