Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rätt hispigt poem. Publ. iaf, kanske nån vill läsa.


Aktivt liv


Man arbetar av Attan!
Värper ur sig produkter.
Sopar damm under mattan
och konsumerar frukter,
matar den svarta kattan
och sniffar parfymlukter.

Mot morgondagen lunkar
vi samfällt på en röd spång,
hör hur gårdagen dunkar,
låtar som spelats, en gång.
Hoppas, Kärleken funkar
genom evigheten, lång!

Ser på TV på kvällen,
närsom Folket går till sängs.
Regnet skvalar mot hällen--
och många affärer stängs.
På åtskilliga ställen
en massa människor trängs.

Orgasmerna lyser med
sin frånvaro... Hör skratten!
Som stjärnor skall de tas ned
ifrån Himlen i natten.
De går in i vår säd --
så snart vi fått fatt i dem!

Bråda, svarta timmar går, -
mot morgonen ses driva.
Det blir lätt en metafor
av något som skall bliva
uppenbarat i en Vår.
Om detta kan man skriva.

Ja, i mitt Liv jag präntar
ned en ohygglig massa
dikt, som på Tanken gläntar.
Vissa poem blir kassa.
På Genombrott jag väntar, -
- som kan rädda min kassa!

I Kärlek är jag aktiv;
Kanske- inte verkar så...
Det finns ej Alternativ --
till det som jag önskar få.
Det är inget riktigt liv --
- att inte tillsammans gå!

Vore lyckligt å gänga
den man som jag älskar, mest...
... istället för å flänga
omkring - likt en galen häst, --
en solo, vilsen dänga, -
- som överallt ses som -- gäst!













Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 138 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-22 23:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Otroligt bra skriftat Marianne!!
2014-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf