Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är inte bara vår, det är dessutom valår. Jag oroar mig verkligen över hur väljarna skall rösta. Att jag inte behöver bry mig om hur jag själv skall rösta beror mest på att jag brukar dra sticka om beslutet. Och jag drar tills det blir rätt.


Hur mycket fisk




är det egentligen i fiskbullar, vanilj i vaniljsås och en del andra matvaror som går under olika namn trots att innehållet kanske bjuder på tveksamheter? För att inte tala om ett parti politiker och andra medlöpare.

Vad består egentligen en politiker av utöver att vara kropp och själ? Erfarenheter, föreställningar, skådespelartalang? Övertygelse förstås, frågan är väl bara vad en sådan består i och hur den tar sig ut.

Man kan sannerligen undra över om en övertygelse, trots betygelser inför andra människor, skall kunna vinna mark och övertyga. Det är väl ändå en övertygelses jobb och mening? Att just övertyga?

En produkt som kallas för en sak och som sedan visar sig som sakna just en sådan ingrediens som ingår i produktnamnet, hur övertygande är då den produkten, tro?




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-27 20:10



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
I en chokladkaka med namnet 'Apelsinkrokant' finns det ingenting av en apelsin. Det verkar inte ens finnas en sådan kemisk essens. Jag har provat att inbilla mig att den smakar ananas och då upptäckt att
2020-04-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP