Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta moln

Indragen utdragen
han var alltjämnt dragen
solen hade små fläckar
det regnade från molnen i vardagsrummet
parketten sprack
och bildade livsfarliga öppningar
där det som blottades
var omöjligt att blunda för

Att öppna flaskan
eller låta den
stå valet är alltid ens eget
konsekvenserna
alla andras
sprickorna blev fulare för
varje klunk

Det var inget lördagsnöje
att hänga bakom hans
ben det var en sten
som aldrig föll från mitt hjärta

Dansbandsmusiken
var ett dubbelt helvete
när volymen höjdes
sjönk stämmningen i huset
molnen hopades
inga paraply höll tätt

Han höll sitt löfte
hängde sig i hallen
inte mitt val




Prosa (100-ordare) av Ola Rydberg
Läst 212 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-28 15:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan