Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-"Money, Money, Money...!"


Mammon


Plågad av Mammons
skrivna & oskrivna lagar!

Pengar är ett gissel,
hotar med att förekomma
i alltför ringa kvantiteter!

Man får åbäka sig och ödmjuka sig!

Mammon ler sitt vargleende,
ser mina våndor och min nöd!

Inte ett dugg roligt, det är!
Hur skall de kunna räcka
till en dräglig Tillvaro, --
-- till ett anständig liv?!

Det finns ingen vänskap
mellan mig och Mammon!
Vi är vassa antagonister!

Det monetära systemets
upphovsman snor åt sig
procent, - av bara fán!
Aldrig någon tunn plånbok,
DÄR inte, - är regeln!

Min däremot gapar oftast - tom!
Det går, knappt, runt för mig!

Hur klara mig ur detta Trauma!?





Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-31 10:41



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra skrivet!!

Ja bränner av ca 7 000 kr sammanlagt idag och imorron!
2014-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf