Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De gamla tiderna var grymma! (Sista dikten i samlingen "Kåt vinter").


Frågor till Tiden


Du grymma Tid,
som leker krig
med den blå värld,
som vi har, här!

När får vi se
dig -rätt- bete?
Kommer vi å
slippa "that War"?

Måste vi dö, -
likt falnat rö?
Eller, får vi
ett evigt Liv?

Får jag ett svar
på sån´t jag har
grubblat över?
Eller söver ---

du min fråga
som jag våga´
ställa till dig?
Hånar du mig?

Undrar, - till sist:
-Tror du, du mist
all Meningen?
Vad händer, sen?





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 140 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-31 17:11



Bookmark and Share


  ULJO
Bra spörsmål till tiden
2014-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf