Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besök i trädgården en vårmorgon

Du går där och rycker i nyfödd grönska
du är dig ej likt från när täcket låg kvar
vad är det som fått dina sinnen i glömska
månntro, är det vår eller sommarbasar

Jag minns före Jul hur du lurade oss alla
fast vi gömde oss väl ibland stenar och träd
kanske känner du tiden när för kulor du kan falla
och behöver ej ängslas för hundarnas räd

Visst är du vacker trots bastklädda horn
som till sommarens älskog skall vässas till kamp
jag hoppas du finner dom starkaste korn
så din stolthet kan lysa från evighetsramp

Jag vet att man tycker du ej bör få skjutas
det beror på en saga vi alla har lärt
men du är inte längre nå´n Bambi som mutas
och håller ej ens din avkomma kärt

Men till hösten när drevet över Stackeberget klingar
dina sinnen och din vaksamhet åter balanserats
håll dig då åter på avstånd från min bössas svingar
ty jag är dock din predator och troligtvis på plats.




Fri vers av Hans H Karlsson
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-04-04 17:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans H Karlsson