Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Åter ett riktigt bottennapp

SVT:s Uppdrag granskning arbetar med ett program om prästers syn på homosexualitet. Programmet kommer att sändas i maj.

Att granska prästers inställning till homosexualitet är ett bra initiativ (följare av mina texter här på poeter.se vet med all önskvärd tydlighet var jag står i frågan), ett initiativ som dock Uppdrag granskning skiter bort totalt, tycks det.

Uppdrag granskning har vänt sig till förmodat homosexkritiska präster, för att med dold kamera dokumentera vad prästerna svarar, råder och säger till en (i det här fallet - av en reporter skådespelad) homosexuell person under en biktsituation.

Jacob Sunnliden, kommunikatör inom Svenska kyrkan, konstaterar på sin blogg att "prästerna inte kan svara på kritiken som framförs eftersom de, på grund av sin tystnadsplikt, är förhindrade att prata".

Givetvis så. Och åter ett riktigt bottennapp från Uppdrag granskning.


http://hakans-blogg.blogspot.se/

https://www.youtube.com/user/MrHKWD




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-04-05 23:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund