Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag försökte rådfråga en vän i publiken här inne om det var en sund inställning att välja just den sortens rubrik trots att den inte innehåller tre ord, utan bara två. Men någon sorts poesi är det nog, uppställd så som den är.


Under rubriken





Jag tror inte
jag kan kommentera
den här pastischen

på en flöjts
högre toner eller
på att du

tänker skriva den
där kuriösa historien
om livet i

Jönköpings högre kretsar.
Jag skulle aldrig
kunna tänka mig

att rekommendera den
kinesiska krog jag
brukade gå till

förr innan jag
slutade gå dit
på grund av

att den har
sådan opålitlig mathållning
och illa bortförklaringar

till att maten
inte håller sig
varm i sina

fyrkantiga hinkar av
som rostfritt stål.
Jag tror inte

att jag någonsin
mera kommer att
kunna gå och

lägga mig med
rent samvete efter
att ha läst

något någon skrev
om att man
alltid skall gå

och lägga sig
med rent samvete
för hur skall

jag kunna veta
om det är
rent om ingen

har kunnat säga
mig ifall det
är rent eller

inte och jag
kommer inte att
köpa biljetter till

Holiday on ice
någonsin mera. Eftersom
det inte är

att jämföra med
riktig underhållning som
sport ju är.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-10 03:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP