Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om man måste välja mellan pest och kolera, så är Putin inte lika labil, har inte lika många anledningar att starta krig som USA och NATO och har alltid visat sig stå för sitt ord, till skillnad från krigshetsarna på andra flanken.


Kriga fram lite kontanter

Mycket vill ha mer
girigheten lobbar
hoppas ingen ser
att de på egen vinning jobbar

talar om hopp o demokrati
med falsk stämma
i tider av sann plutokrati
när dollarn är ett dilemma

valutan bygger på förtroende
ett maktspel under ytan
man vägrar vara beroende
detta rör om i grytan

på Treasery Bonds vill ingen sitta
FED låter sedelpressarna rulla
man vill andra lösningar hitta
när FED pumpar bankvalven fulla

Ryssland och Kinas nya deal
handla i renminbi eller rubel
som en maktpolitisk kil
till mångas jubel

krigen smörjer ekonomins hjul
man bombas tillbaks till medeltiden
folk svälter, törstar o trängs i skjul
verkligheten är verkligen vriden

samhällen byggs åter upp
kontrakten ges till de allierade
bör alltså ses som en kupp
o vinsterna blir aldrig publicerade

otaliga är dessa länder
som mött ett sådant öde, 
från makthavarna med blod på sina händer
forsar lögnerna i ett fasligt flöde

Sverige slår på stora trumman
säpo, högern och dess media
hetsar att rysk invasion blir slutsumman
man startar upp varje vapensmedja

Men nu har de gått in i väggen
Putin har genomskådat denna charad
brevet de öppnade, ja då föll skäggen
vi kommer se en rysk vinnarparad

 

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-04-12 14:56



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om denna rappa kritik. Intelligent och sakkunnigt om världspolitiken.
2014-10-05

  träsnidaren
Snygg, rapp och politisk poesi om samtiden. Tänkvärt och aktuellt!
2014-04-13

  Jeflea Norma, Diana. VIP
en enastående poesi och rim du verkligen hängiven och hastighet engagera dig i subtila politiska saker vardagliga realiteter.
ja tack en poem som öppnar ögonen.
2014-04-12

  aol
verkligen bra skrivet vännen,
2014-04-12

  Lars Hedlin
JA så att det blir lika för alla men det kommer ta eoner och åter eoner innan allt blir jämnlikt!
2014-04-12

    ej medlem längre
De har mycket att stå till svars för, dessa ondskans makthavare.
Bra skrivet!
2014-04-12
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP