Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Du arma Ukraina

Det var en gång ett land
idag är det kapat o delat
man viskade avtal och tog i hand
men blinda ser inte dem som felat

USA stal snabbt landets guld
lastade i smyg trettiotre ton
hem till staten som svär sig fri från all skuld
som en betalning på kuppens räntekonton

medan en folkomröstning för alla
kallas för krigshandling
ja, nyspråk kan man ju detta kalla
i en verklighet under förvandling
där de blinda leder vägen
och döva refererar till vad de hört
blir man stum fast angelägen
att berätta hur allt är ihoprört

Från landet över alla andra länder
sändes agenter för att störta makten
så man satte vapen i folks händer,
lite snopet att man avlyssnade pakten

prickskyttar skapar mer än polemik
skjuter mot bägge sidor hej vilt
presidenten anklagas, flyr i panik
men över en het utredning läggs en blöt filt

Eu.s inblandning nämns knappt,
man ville erbjuda en plats ombord 
allt skulle gå så snabbt,
NATO och EU söker utöka sin hjord

nu råder det kaos i parlamentet
oligarker och ekonomer av USA-modell
ihop med nynazister, som värsta skämtet
och dårar hävdar att saken är ideell,
att händelsen speglar folkets vilja,
när Bildt & comp. sina manipulativa planer smider
blir sanningen svår att urskilja
för det är gänget som skiter i hur många som lider

IMF ska gå in med lån
men vi vet ju sen förut
att detta kan ses som ett hån
för på det ekonomiska eländet finns inget slut

och när Putin vill ha betalt för levererad gas
anklagar och smutskastar man honom,
att få betalt torde väl ändå vara en affärsbas
och räknas som common ...

..sense




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-04-13 14:25



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Inte ens Putin själv kunde ha uttryckt det tydligare ...
Tror du har en lysande framtid
i hans nyhetsförmedling ...
2014-05-06

  axveronika
Mitt i
2014-04-15

    Dan Myrbeck
Jag är imponerad över dina
kunskaper! Själv är ja extremt
dåligt påläst i denna fråga!
2014-04-15

  Mikael Ekman
Tunga grejer
2014-04-14

  Staffan Nilsson
Välskrivna klokskaper!

2014-04-13

    Silverbjer
Informativ och upplysande text i dagens abstrusa förvanskade verklighet som media framställer. Bra!
2014-04-13

  Tabac VIP
Min farfar som var från Ukraina sa en gång till mig när han levde:
-Om du ens nämner att du sympatiserar med kommunister eller det där vänsterpatrasket, skjuter jag skallen av dig. Ryssar är inte européer och kommer aldrig att bli, det är dock ukrainare och någon gång i framtiden kommer världen att få se att Ukraina blir fritt, fritt från det där fruktansvärda Ryssland (Sovjet).

Min farfar dog 1982.......


2014-04-13

    ej medlem längre
Det är mycket som man inte får veta, och verkligheten manipuleras alltid av de som har makten.
Bra skrivet!
2014-04-13

  Lars Hedlin
Starkt i tiden!
2014-04-13
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP