Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hyllningsdikt till koltrasten. En text som också är en sång. Foto: Maria Torbjörnson Se bildspel och sång på youtube: http://youtu.be/aevtupnJ29I


Lilla svarta du

Så sjunger han igen
den lille svarte
när jag försiktigt
tassar till din dörr
när månen är full
och reflekterar
sin lyskraft över gatans
sten och damm

När tankarna
på ljusets kraft vibrerar
hans drillar lyser upp
min mörka gång
och även om en dörr
har stängts i vrede
så öppnas den
av svartemannens sång

Drillar – öppnar frusna hjärtan
Drillar – vaggar mig till ro
Drillar – hörs i vårens ankomst
Drillar – lilla svarta du




Fri vers av Monika Häägg
Läst 253 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-04-15 19:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Monika Häägg
Monika Häägg