Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att se glädjen även i små ting


En brinnande glädje


Jag gick genom det finstilta regnet
lurad av dmi och danskt väder
utsläppt utanför dörren
i kläder som inte är ämnade för regn

Visst läser jag väderleksrapporterna väl
men överraskas ändå av droppar
Stegen plaskar i pölarna
kläderna klibbar sega vid kroppen

Hukande går jag i den ettriga skuren
med blicken i regnets smattrande yta

Varför lyfte jag blicken
vad fick mig att se de röda rönnbären
som vinkar åt mig
vippande på de gröna grenarna
ropar till mig

Glöm inte att den röda glädjen finns!

Inget regn kan skölja bort
en brinnande glädje




Fri vers av Monika Häägg
Läst 414 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-23 21:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Monika Häägg
Monika Häägg