Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Photo: https://www.guernicamag.com/ghostwriting_gabo///Gabo 1927-2014 Theory of mind, förmåga (oförmåga) att känna hur de andra känner. Även de stora (marquez) som de små kommer och går.


MINDBLINDNESS

Hör ni!

Ja, jag menar er.

Ni vet vilka ni är.

Om femtio år är ingen av oss, med största sannolikhet, som är här på jorden.

 

Så varför så mycket arrogans?

Varför så mycket ignorans?

Varför så mycket maktutövande?

Varför så mycket högmod?

Varför så mycket idioti?

 

Varför så mycket attack?

 

Så mycket bitterhet

 

och aggression?

 

 

De stora har kommit och gått.

De små har också kommit och gått.

Du och jag är inte undantagna.

 

Vem tror du att du är?

Så varför så mycket idioti?

Mindblindness 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 505 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-18 10:03



Bookmark and Share


  walborg
Bra text!
2014-04-18

    Monica Kvist VIP
Ja man kan ju undra varför det slösas så mycket av vår dyrbara tid på negativa företeelser. Vi borde ju veta bättre och i stället fylla dagarna med kärlek och glädje.
2014-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP