Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av mina först dikter publicerad i US. Handlar om inbördeskriget i US.


Soldat Blå

Vid bäcken
som delar
nord och syd
Är ett slag, en strid
mellan två fiender
och orsaken är
olika åsikter
Vem är vinnaren
vem är förloraren
när män dör på slagfältet
i ett inbördeskrig

Som en skrikande springande galning
anfaller du dina fiender
Du skjuter ett skott
en man faller ihop
som hade fru och tre barn
som en gång var din granne
men han kommer inte vara det mera
inte mera
av en orsak
olika åsikter

Du sticker din bajonett
i en mans mage
och vrider om
När du ser på hans ansikte
så ser du han grimasera av smärta
och du ser att det är din bror
Du ser honom blöda
du ser honom dö

Hur ska du kunna se
i hans frus ögon
och säga
"Jag var den
som gjorde dig till änka
den som dödade honom
därför att vi hade
olika åsikter"

Efter kriget
hur kunde du sova
när döende soldater
jagade dig i dina drömmar
skriker ut i smärta
på slagfältet
i ett krig
av olika åsikter




Fri vers av Roger T
Läst 197 gånger
Publicerad 2014-04-23 16:33



Bookmark and Share


  Ali D VIP
Mkt bra

Kommer att tänka på "på västfronten intet nytt " om du läst den?

Ali
2014-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Roger T
Roger T