Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man måste våga


Ostadig grund. Ja tack :)

Kanske låter det absurt ja helt befängt
Men faktum kvarstår trots allt


För jag skulle känna mig så mycket tryggare
Om jag gick på en svajande myr
Där varje felsteg skulle leda till min död

Än vad jag gör nu när jag går på asfalt
En hård platt stadig grund

Men säkerheten sitter inte i materialet
Utan i det faktum att ord är ord
Och förblir det hur mycket vi än önskar
Att det vore våra innersta känslor
Som satt fastklistrade med bläck
Där på det skrynkliga papperets rader

Visst en del ord lyckas tränga in
Under våra genomskinliga hudlager

Men de förblir aldrig långvariga
Lämnar sällan några svårläkta ärr
Eller nersvärtade minnen efter sig

Utan möjligen en krypande oro
Någonstans i magtrakten

Så placera mig på den blötaste myr
Och du skall finna mig leende

Med slutna ögon ska jag sedan
Ta mig från tuva till tuva
Lika lätt som skräcken tar mina åskådare

För jag har aldrig varit rädd
För att ha döden som lekkamrat




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-04-29 22:35



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En text som innehåller allhanda känslor ;) bra framfört!
2014-05-03

  agneta pichler
fast din text
är blandad
i känslor

slutar den helt
som underbar poesi

jättevackert skrivet helt enkelt
2014-04-30

  Angel of love
Stark och berörande text.
Kram
2014-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP