Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kleptokratins hörnstenar

 

Om demokratin låg hos folket
skulle korthuset rasa

Om våra val gjorde skillnad
skulle de förbjudas

Om valutan bestod av kontanter 
skulle banker bli en mellanhand

Om massmedia levererade
skulle tryckfriheten dras in

Om skolor lärde oss att tänka
skulle alla ha chip

Om sjukvården gjorde oss friska
skulle en miljardindustri gå omkull

Om klimathotet inte fanns
skulle skatterna minska

Om vårt finansiella system reglerades
skulle politiker vara fria 

Om vi vägrade delta i råkapitalismens krig
skulle terroristorganisationer upplösas

Om vi bara förstod
skulle det bli revolution




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-05-02 13:30



Bookmark and Share


  Connie
Fruktansvärt bra!
2014-05-07

  Staffan Nilsson
Underbar stridsskrift!
2014-05-05

    ej medlem längre
Jo så är det, mycket bra!
2014-05-02

    Dan Myrbeck
Bra och tänkvärt!
2014-05-02

  Lars Hedlin
Just så komplext som livet är!
2014-05-02

  Mikael Ekman
Mycket bra, djupt och insiktsfullt, nästan svindlande i en komplexa enkelhet
2014-05-02
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP