Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kvällsbok.


Tillbaka från Gårdagen



Sitter i soffan å pustar ut.
Snart, är -även- den här dagen slut.

Har grävt i allsköns gammal bråte --
likt en Lyrikens undersåte!

Fria versar från sekelskiftet -
- för Nervsystemet - rena giftet!

Nu, har jag landat i kvällslig ro -
i mitt trygga å vindtäta bo.

Dagen fallit ihop och är slut.
Undrar, vad nästa kan ha på lut...

Man vet ej nått - förrns det är förbi.
Med facit på hand, gör vi Sorti!

Kanske vaknar upp nånn annanstans.
Då, kan det va´ dax å ta en Chans!

Å, - kolla bakåt, retroaktivt --
och, få en överblick på sitt liv.

Hur väl spenderade jag min tid?
Vad gjorde jag, som fick mig på glid?

Tar reda på vad man inte vet --
å glömmer ej, sen, att minnas det!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 262 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-03 01:06



Bookmark and Share


  byggpoeten
Härlig läsning!
2014-05-05

  Lars Hedlin
Bra och känslofylld!
2014-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf