Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Söndagsbok.


Feberöga



Ögon med feber.
3 Alvedon à 500 mg.
Pannan lite svalare
efter några timmar.

Lyssnar på Bandit-Rock på
radion och även så på
Planetary Radio från USA.

Snart, är Stjärnornas Tid.
De lyser upp lite för
mänskoöga.
(Natten).

Allt kan bli --------
Poesi!

Ord som söker sig till
varandra i nativa
konstellationer --
kan bilda Lyrik,
tillsammans...

Poetiska grodor förekommer,
också! (Här, försöker poeten
slingra sig ur eget klantigt grepp!)

Jag skrev, nog, dagbok i
Gårdagar, oändligt längesen.

Har det i blodet! Drömmer Poesi!

Tror vi alltid funnits!
Skriver du under på det?





Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 262 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-04 19:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbar dikt, melankoli med feber
2014-05-06

  ULJO
Bra lyrik här vännen
2014-05-05

    Dan Myrbeck
Bra, särskilt:

Ord som söker sig till
varandra i nativa
konstellationer --
kan bilda Lyrik,
tillsammans...

2014-05-05

  Busstationen
Absolut..
2014-05-05

  byggpoeten
Det skriver jag absolut under på:) hade en svenskalärare som en gång sa något i stil med "säger man allt med rätt ord och rytm så är det poesi". Och det är sant på sitt sätt:)
2014-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf