Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar en söndag.


Vägval



Vart för mig, väl, mina steg?
Jag invid branten, här, står.
Är detta mitt sista år ---
eller hittar jag en väg?

Frågor trängs i min hjärna:
Hur blir man kvar i stoftet?
Är där tomtar på loftet?
Om Hälsan vill man värna!

Sanningen brukar va rå;
Din allra största Lycka
är viktig, kan man tycka --
men likväl så svår å nå!

Flammor på härden lågar.
Tag, till ditt hjärta, elden --
å vandra ner i dälden.
Ja, du vet att du vågar!

Finnes mer å förtälja?
Ska du ta vägen framåt,-
åt sidan -- eller bakåt?
Det kan va svårt å välja!

Med stup framför mig, vänder
jag tillbaka till Livet!
Vill EJ ta hopparklivet!
Fast, det är klart - sånt händer...






Bunden vers (Sonett) av Marianne Räf
Läst 253 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-11 15:49



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Filosofiskt tänkvärd!
2014-05-12

  Nolltillhundra
Gillade särskilt "frågor trängs imon hjärna". Så bra formulerat du!!
2014-05-12

  ULJO
Återigen en suverän text från din penna
2014-05-11

  ResenärGenomLivet VIP
Livet består av många vägval...det gäller att välja rätt, men det är inte alltid så lätt...tankar man känner igen...
2014-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf