Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Naturdikt


Våtmarken

Alhagen i maj

Gräset under svalornas hetsjakt växer frodigt grönt
Tjitter och snärp från mesar och änder
Björkarnas kronor gör himlen grön
Och blå
Solen ger landskapet liv
Ljus och skugga
Daller över speglande vatten
Sakta rinnande vatten
Källan till liv, ursprunget, vårt fostervatten
Sol över vatten
Så började det
Den blå planeten
Fylld av säreget, storslaget, ohejdbart liv
Gå det livet till mötes
Längs Alhagens vägar och stigar




Fri vers av Arne Spetz
Läst 141 gånger
Publicerad 2014-05-16 23:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arne Spetz