Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du kan leva på vatten och bröd, men utan kultur blir du som ett djur!


Du behöver faktiskt mer än brödet/existensminimum

Hamnar du hos fogden eller får försörjningsstöd
då är du inte mycket värd, du känner dig som död

De tycker 50 spänn om dan, ska räcka till mat
Inte konstigt om du får "myndighetshat"!!

Dina nöjen och kultur måste vara gratis
du får äta nudlar, gröt, pasta och potatis

I värmen kan du inte köpa en glass
Nej! du har inte ens råd att gå på dass

Om du går förbi ett fik
känner du dig som ett lik

Matpengarna räcker inte till röka
så polarna bjuder på cigg och kröka

Allt du tjänar måste vara svart
eller nåt olagligt leverera
Du kan också stjäla varje natt
Du undrar? är detta att existera

Så ni myndigheter!
Jag vill ha en kvittens!
och jag, jag heter Peter!

Vad är existens??




Bunden vers (Rim) av peter schenling VIP
Läst 771 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-24 06:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet om det hänsynslösa samhället.
2014-05-24
  > Nästa text
< Föregående

peter schenling
peter schenling VIP