Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mot roligare dagar!


-Det är Vår!



De vill att jag ska lipa!
Jag är såå impopulär!
I själen är en glipa.
Kroppen behöver - gevär!

Jag längtar efter Kärlek.
Det har blivit ett Behov!
Jag hatar all den Smälek,-
- som vill ta mig till ett Rov!

Det måste vara Avund -
och Svartsjuka som Allt styr -
- mot deras egen Avgrund -
innan Morgondagen gryr!

Hoppas jag finner på Råd!
Vill ej Lyckans Chans släcka.
Jag ber till en högre Nåd,
å ej försent mig väcka!

Han närmas mig, för var dag.
Tar emot med öppen Famn!
Förr, var jag liten å svag -
-men ej sen han sa sitt namn!

-Nu, emot en ljuvlig Tid,
vi så sakteliga går!
Jag börjat få Sinnesfrid -
- å, var dag jag lustar får!

-Hell, er mänskor! Det är Vår!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 128 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-05-28 16:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Längtan som spränger och ryter. Gott, man ska önska och kräva lycka!
2014-05-29

  ResenärGenomLivet VIP
En längtansfull och fin vårdikt...
2014-05-29

    ej medlem längre
Himla bra skapat!Skönt att du funnit sinnesfrid! Kram
2014-05-28

  Ronny Berk
väl formulerad vårdikt - rimriktigt framförd, ja !
2014-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf