Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Äntligen, - vid Framtidens gräns.


Åt rätt håll!



Djupa barn och ytliga.
De flesta är, nog, både ock!

Brunnen fylles av vita och svarta
lik från mänskor som levde, idag.

Lustarnas gång, från Altaret till
kistan, bygger upp Livets former.

De uteblivna kyssarna lever ett
eget spökliv i Stadens gränder.

Kulturen är efterbliven -- eller
-ännu- på ett mkt tidigt Stadium.

Man glömmer det hemska Kriget ur
evig Gårdag, - vid morgonvällingen.

Gröna träd väntar ut Livet och
blommor vinkar från den Andra Sidan.

Dagböckerna redogör, detaljerat, för
skrivarens personliga tankar å privatliv.

Har haft tunghäfta på kommunistmöten och
babblat friskt å frispråkigt på dårhus.

Minns blå ögon, vars blickar brände,
som om de ville se mig i elden!...

Nu, går Tiderna åt, endast ETT håll:
-Det Rätta!






Fri vers av Marianne Räf
Läst 362 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-30 09:33



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det får vi hoppas, att tiden går åt rätt håll...bra skrivet...
2014-06-01

  byggpoeten
Underbart!
Fångar allt på ett perfekt sett! Speciellt kulturen:)

2014-05-30

    Dan Myrbeck
Vilken formulering:


De uteblivna kyssarna lever ett
eget spökliv i Stadens gränder.


Ytterst få författare kan skriva
så här! BRA!
2014-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf