Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gräsets blod

I den brunna tiden
Står en man med avsky
Så full av ilska
I gräsets blod

I den svala skuggan
Sov en liten flicka
Så rädd för händer
Som stal en frid

Hon var bara nio
När hans fingrar smekte
Hennes lykta sköte
Med pappas hand

Med förtryckta kvinnor
I beslöjad vilja
Vi står att döda
En flickas dröm

I ett land av mångfald
Går en kantstött ryggrad
Utan själ och minne
blir skalet tomt

För att spara pengar
För att rädda träden
Vi skeppar döden
I många mil

Att tortera djuren
Är en självklar tanke
För fulla munnar
Och billigt kött

Att dränera blodet
skära halspulsåder
För gamla Gudar
Från svunnen tid

För att resa enkelt
I en sliten drömbild
Vi holkar arvet
Ur hjärtats stod

Att ta hand om äldre
En respektfull vardag
Är knappast viktigt
Trots vi har tid

Att se barnets öga
Producera tårar
Vi tittar aldrig
Känns inte vid

Att ge sig själv allt
förädla muskler
Att bräcka grannen
En självklarhet

Genom snabba puckar
Rada mynt i högar
Att verka viktig
I svindyr bil

Och med kluvna tungor
Skall vi rädda världen
För egen plånbok
Skall växa stor

Jag står med stövlar
I avskyns delta
En unken stank gror
I gräsets blod






© georgmoller.se





Bunden vers (Annat versmått) av Georg Möller
Läst 190 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-23 02:01



Bookmark and Share
  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller