Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon att vyssa när jag själv inte kan sova.

Den där känslan när jag vaknar på natten,
känslan, saknaden efter små fingrar och fötter.
Någon att vyssa när jag själv inte kan sova,
gå fram och tillbaka på sovrumsgolvet och bara känna
din varma kind emot mitt bröst och dina små svaga ljud
när du ska sova, känn dig trygg mitt barn.
Slappna av i din mors famn, jag ska ta hand om dig.
Jag drar mina fingrar genom ditt lena bebishår, så lent
att det nästan känns som luft.
Märker att du somnar in, nu kanske du sover för natten.
Jag känner dina lätta andningar mot mina fingrar
när jag stryker min hand emot din kind.
Jag hoppas du vaknar igen så jag har någon att vyssa
när jag själv inte kan sova.




Fri vers av madeleine.
Läst 467 gånger
Publicerad 2006-03-29 10:12



Bookmark and Share


  Emma-Kajsa
Mycket vackert!

Vet hur det känns...
2006-03-29
  > Nästa text
< Föregående

madeleine.
madeleine.