Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

material (en ism)

det första sakramentet är Materian
att allt tar kropp

skapelsen av himmel och jord
är en manifestation av Heligheten

du Ord som fanns i begynnelsen
som utsade allting och sedan själv tog kropp
i betlehem

du varats Akt

så lätt det är att förbise både Ursprunget och akten
att klamra sig vid formen och förneka dess innehåll

den största hädelsen är
det ovarsamma




Fri vers av Marta
Läst 364 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-29 20:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"den största hädelsen är
det ovarsamma", kommer jag att bära med mig. Fina och tänkvärda rader, precis som hela dikten. Tack! :)
2014-07-01

  cilax VIP
vackert skrivet
2014-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta