Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Dårig" dikt.


Gyllene sommar, blå ord




Planeterna rullar runt.
Är det inte ganska skumt?!
Atomer far hit å dit.
Är Rymden svart eller vit?
Äta kött är inte sunt.
Å, Centralen luktar - skit!

Fienden tvår händerna,
ser ut över länderna.
Här och var stiger upp rök.
Överallt, en massa kök.
Se, hur vackert änderna
intar kusten - på försök!

Gyllene sommar, blå ord.
Rökt ål, vitdukade bord.
Bad i den salta bölja.
Med honom vill jag följa
i årstider på vår Jord.
Vill ej min Kärlek dölja!

Sista Tiden blir Kanoon!
Då, vi kontrat Dödens Zon.
Det kommer nya dagar -
alltid,- som oss behagar!
Den gamla Revolution,-
- med krafter, bort vi jagar!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 177 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-04 12:34



Bookmark and Share


  byggpoeten
Den här gillar jag, sista stycket är super!
2014-07-12

  ResenärGenomLivet VIP
Inte alls "dårig"...tyckte om den...
2014-07-04

    Dan Myrbeck
I början diverse glimtar och
reflektioner - bra!

Ja gillar särskilt dom två sista
"styckena"!
2014-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf