Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HITTEPÅ-ORDENS TRÖSTERIKA NÅD

När intellektet  blir trött och  inte  orkar  längre
hänger man upp  saker och ting på sådana hitte-
på  ord  som : "ödet"  "tur" och "otur"  som  inte
har  det  minsta  vetenskapliga  logik  i  sig, men
dessa  ord  är de slöa  intellektens  trösteord  att
gömma   och  glömma   sig  i,  och  i  religionens
namn har de begränsade och tämjda intellekten
alltid haft sina gudar och djävlar  att  avlasta sig
på för något eget ansvar är det ingen som vill ha.
När någon frågar om " allt är väl ?" är det endast
ett sätt att andas,för det är ytters sällsynt att någ-
on  förväntar  sig  ett  adekvat  svar  om  att " allt
inte är väl" för alla har nog med sitt.
                                       *




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-07-06 20:20



Bookmark and Share


  Federico Romano
Ja en del vill väl ha masspsykos att stödja dom..
2014-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP