Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Klisterlapp på dörren med skylten 'WC' på ett hotell i huvudstaden. "Det här är inte någon hiss. Om du tror att det är en hiss, har du helt enkelt gått fel någonstans på vägen genom livet." Omvänt budskap borde sitta i hissen.


Känslan av kärlek igen



Jag tror jag brinner
vilket är en märklig känsla.
Varje gång jag äter socker
i tillräcklig mängd
börjar jag brinna alldeles under huden.

Litet som när jag* träffade dig.
Det var en just sådan känsla.
Du kröp in under min hud
och min längtan efter dig

precis som när du var närvarande
det fick mig att brinna
svettas och frysa
som vore jag förkyld.

Det febriga var just kärlekens inverkan.
När du försvann ur mitt liv
började jag tröstäta
och det blev sådant som är späckat med socker.

Inte bara choklad eller lösgodis.
Det var mest bakelser av olika slag.
Allt från wienerbröd och mumsmums
till tårta och läsk.

Massor av läsk, chips och ostbågar.
Jag förvandlades till ett riktigt monster.
Nu har jag dock hittat kärleken igen
och har beslutat mig för att sluta tröstäta.
Jag ska ersätta tröstätandet med träning.

Gå helt och hållet in
för att äta sunt och träna, träna, träna.
Ja, kärleken äter sig in
i kropp och själ
och nu är det bara det som gäller.

Att känna hur jag brinner av kärlek
och hur du tränger in i min hud igen
du som är branden, du som är kärleken.


*felet åtgärdat, fadäs rättad.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 455 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-07-13 16:36



Bookmark and Share


  Night Soul Woman
hihi lödjuret/seglare:) kan du hitta den andra dikten i din dikt? :) mer ska jag inte berätta :x :)
2014-07-13

  lodjuret/seglare VIP
Att älska någon utan förbehåll? Hur är det ens möjligt? Hur skulle det alls gå till, kan en ju fråga sig.
2014-07-13

  Night Soul Woman
Hm, skulle det stå "jag" här?> "Litet som när träffade dig."

Älskar man utan förbehåll får man uppleva förtröstan och då kan man bli ännu mer älskad(av vem? Spelar det någon roll?) Vill man ha kärlek ja då finns det inte det är vad jag tycker:)
2014-07-13

  Nanna X
lycka till!
2014-07-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP