Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Frustrerad frihetslängtan, efter namnlöshet och betydelse


Vinden bär mitt namn

Jag kliver ut genom dörren

Och lämnar mitt hus

Stegar in i ett vardagsrum

Som tillhör Moder Natur

 

Hon tar emot mig

I sitt finrum

Här finns levande djur

Inga döda helgon på väggarna

 

Jag klär av mig naken

Dyrkar upp min bojor

Stoppar telefonen under en sten

Kläderna likaså

 

Vinden för med sig

En ljudande kommuniké

En skogens skvallerpress

Jag är inte ensam

 

Daggen kysser mina bara fötter

Rallarros, klöverblomma, smultronbär och näktergal

Allt dundrar i mina avgassargade sinnen

En oklar blick, får hökens syn

 

Inga handikapp

Inga regler

Naturens lagar

Är de enda som härskar

 

Jag tassar fram på stigar

Gamla stigar som djuren trampat upp

Leder till skogssjö

Leder till frihet

 

Jag lägger mig till vila

Ugglan ser mig nu

Jag somnar

Jag är äntligen fri




Fri vers (Fri form) av Anna Sefyrin Höijer
Läst 548 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-07-14 16:45



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Underbart skaldat! Känner precis igen mig och tack för det :-)
/kram
2016-01-25

    ej medlem längre
Mycket fint skaldat, andas frihet.
2015-01-10

    prima donna
vackert, så vackert!
2015-01-02

  Ljusletaren
Så underbart du har fått till dina fria ord.
Njuter och ser och hör allt i denna fina naturliga scen/ kram
2015-01-02

  gunnnar nylund VIP
En frihetslängtan de flesta av oss
söker, men modet att uppfylla den
saknas ofta.
Bra vetja!!

2015-01-01

  aol
Så fint skaldat vännen
2014-09-16

    ej medlem längre
Underbart skrivet - naturen ger vila, frihet i själen.
2014-07-27

  Lars Hedlin
Underbart framfört! Gillas!
2014-07-15

  Katinka VIP
Så fin.
2014-07-14

    ej medlem längre
Vild natur är frihet.
Vackert diktat om frihetslängtan!
2014-07-14

  Ponkla
Mycket vacker miljö du målar upp och fint skrivet!
2014-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Anna Sefyrin Höijer