Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vidare går det.


Den dunkla dikten



Knubbiga små putti i rosa polyester
leker på den blommande sommarängen.

Den Svarta Solen har ett Öde bortom våra
vanliga förtjänster å tillkortakommanden.

Murarna omkring våra hjärtan borde
rivas och värmande ljus strömma in.

Finnes Lyckan på Tellus, denna planeten?
Eller är allt fåfängligt jagande efter vind?

Folk känner Lycka - ELLER Olycka.
Jag känner bara halvlycka å halvolycka.

Det doftar från träden, blom å gröna blad.
Det är den skönaste sommaren på länge! (2014).

Är döden ett övergripande Spel med oss som
manipulerade, placerade små pjäser?

Eller, kan vi förflytta oss själva å röja
oss en väg till ett bättre, sannare Liv?

Vi borde levandegöra oss mera, det väntar
oss en - ännu ogjord - Tid - bortom...!





Fri vers av Marianne Räf
Läst 176 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-14 20:56



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vad som väntar i framtiden vet vi inte, men nog kan vi bestämma lite om vår egen väg, tror jag...bra tankar...
2014-07-16

    ej medlem längre
Detta är en mycket bra stil som du sällan använder i ditt diktande. Igen: mycket bra.
2014-07-15

    Dan Myrbeck
"Folk känner Lycka - ELLER Olycka.
Jag känner bara halvlycka å halvolycka.":

Ibland är känslorna inte så starka!


2014-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf