Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE FYRA ELEMENTENS OÄNDLIGA ENHET

Moder jord !moder himmel ! moder eld !  moder ocean,
vi frågar universum tankfullt mediterande  om vår exist-
ens,mål och mening, som det stirrar kallt och mörkt ner
på oss,utan svar,men det finns en övre värld,en i mitten
samt en nedre och en inre och yttre,däri man kan indela
tankelivets fyra årstider med fyra ord : ana,förnimma,
tro och veta,liksom vår,sommar,höst och vinter. Allt är i
allt och allting som andas som vi andas,andas oss, vi är i
allt,i ett grässtrå,i en vattendroppe,i en fågel, i en myra,i
en kaskelott,i varandra,vi är i allt,men våra namn förklar-
ar ingenting och  att  fundera  över  de  där  outgrundliga
stjärnorna  leder  ingenstans, för  i  evighetens  hav finns
ingen hamn ,och vad vi än tänker är vi  endast  stoftkorn i
en större  gemenskap  av  atomer, där allt som dör pånytt-
föds till andra  livsformer i det att gräs, kött och blod, tän-
ker inte, men känner  av  livsförnimmelser  av  självbevar-
ande, så lev i stillhet och harmoni, vandra  tyst  på jorden
och lämna den varsamt i den Buddhistiska  stoiska atarax-
ins  hypostas  varvid  cerebrationen  upphör i sin  centrifu-
gala målinriktning,i "NIRVANA"
                                                      *




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-14 21:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det femte elementet, människans psyke/andlighet/poesi?/inre rovdjur utvinner mening ur de övriga elementen. En tillsammans femkantig stjärna som utforskar det storslagna. En stjärna som ger livräddande medicin, virvlande it-kommunikation, att kunna färdas snabbare och längre genom höjd bredd djup och tid. Din text ger många bilder, över denna stjärna jag ser ligger Da Vincis vitruvianske man i både sanning och lidande. Det gudomliga utan gudasagor.
2014-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP