Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När den ena drar sig tillbaka, och den andra får en klump i magen, just då ploppar tankar upp, dessa tankar...


Vår egen tavla

Våra vägar kanske råkade korsas mitt i allt, jag kanske bara finns till hjälp för att få dig att tänka på något annat, dina tankar kanske är en färgblandning som skiftar åt mitt håll, som en Andreé blandning av någon annans frånvaro, eller så är det jag man endast finner små nyanser av men inte riktigt är grundfärgen.

Vad gör man åt det? Låter man färgen torka? Kommer det då inte fortfarande finnas med i målningen? Målar man över? Finns det tillräckligt av min färg för att täcka över?
Är inte livet som en målning?

Och om vi ska måla den tillsammans måste vi då inte sätta ihop våra ynkliga tavlor och hjälpa varann att retuschera sämre målade ytor, jag har inte bråttom
jag är bara orolig för att vi endast målar åt mitt håll.

Kommer vi kunna finna samma schattering när min sida är klar? När vänster sida är rosa moln och höger fortfarande dunder och åska, kommer vi då kunna hitta samma rosa färg för att måla över? ...jag hoppas det!

Jag ser det som vår egen tavla, där sketchen är klar, vi har en bra grund och ett möjligt konststycke, men just nu målar vi endast hälften med grundfärg, låt oss måla överallt, så att vi kan fortsätta på nästa lager nästa färgton.




Fri vers (Prosapoesi) av A J
Läst 563 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2014-07-15 11:28



Bookmark and Share


    Nobody at all
Gillar hur du skriver. Ovanlig och träffande jämförelse här, jag kan definitivt relatera till hur det där känns...
2014-07-31

  WyS VIP
Genialisk beskrivning! BRAVO!
2014-07-29

  ResenärGenomLivet VIP
Riktigt bra skrivet...mycket tänkvärt...
2014-07-28

  Ingrid Trolle
Bra. Egen ny idé
med konstverket
som är livet. Det
gäller att hålla penseln
rätt i hand.
2014-07-27

  KattenKin VIP
Fint, verkligen en egen ton...
2014-07-23

  Alva Johnsson VIP

Läste, tog till mej, tyckte OM.
2014-07-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat!
2014-07-22

    Monica Kvist VIP
Fantastisk tavla som jag gärna skulle vilja se färdigmålad.
2014-07-17

  Miss M
Gillas! Du använder en vacker pensel för dina ord.
2014-07-17

  Connie
Det målande språket kittlar med sin känslighet!
2014-07-16

  genni VIP
Fina rader om hur livet kan vara.
2014-07-16

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Heltäckande prosa
2014-07-15
  > Nästa text
< Föregående

A J
A J