Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om ni ids läsa!


Fallande dikt


Jag går på lugna gator,
närsom kvällen faller på.
Å sitter vid min dator,
- grubblandes på dikten, blå.

Skall, komma en bättre tid?
Detta kan man, väl, undra.
Får vi en skönt sällsam frid -
- eller skall bomber dundra?

Kommer det, ännu en gång,
ljuv Kärlek in i mitt Liv?
Får jag, då, ett rosenfång?
Skall han hos mig jämt förbli?

I mitt huvud trängs tankar
om allsköns livliga ting.
Hjärtat, det slår å bankar -
å jag går runt i en ring!

Letar efter jyssta rim,
till denna koketta dikt.
Den klibbar, likt flyktigt lim -
å man anar en viss - svikt!

Från Stupet, syns den falla;
den möter, nu, strax sitt Slut!
Jag hälsar till er alla, -
- med Tack, för att ni stått ut!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 223 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-07-15 19:30



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Haha, rolig! Skulle gå att tonsätta!
2014-07-16

    ej medlem längre
Du kan skriva av dig snygga saker!
2014-07-16

  byggpoeten
Gott diktat, du e ju super!
2014-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf