Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Istället för Idrott.


Nöje



Minnet av en djup sky --
med måne, som var ny,
kom för mig, denna stund,-
efter välbehövd blund.
Vill ej verklighet fly,-
- vet att Jorden är- rund.

Fast, kan drömma mig bort.
Vår tid är, ju, så kort!
Man måste roa sig -
ha nått Nöje, - så säg!
Många föredrar Sport!
Det gäller inte - mig!

Själv, är jag galen i
vers, dikt å Poesi!
Skriver, nästan, var dag.
Det ger ett sant behag.
Lyriken gör mig fri --
-- och, icke alls- ur lag!

Det kan va trångt om ro
i vår grå Tillvaro.
Då, till Dikten jag flyr!
Den är aldrig för dyr!
Och, den ger Hopp & Tro,-
- fast det i Världen pyr!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-07-18 14:49



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Fin skrivarhyllning!
2014-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf