Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Revelation, idag.


Rymdens Klockor



Vad är, egentligen, Livet värt?
Köpesumman kan ej avgöras.
Nånting av allting har man väl lärt
sig,- men vill, dock, inte förhöras!

En fluga landat på rosig kind.
Svärtan tecknas fint mot det skära.
Min Tro har tagits av en blå vind.
Livet må brista - eller bära!

Som när jag var ung och ut hoppa
från ett fönster i gamla Bromma.
Ville ett ruggigt Öde stoppa.
Var mycket nära att omkomma!

Men jag överlevde, lever - än!
Å,- Tur, tycker jag, nog, att det var.
För Livet blev mycket bättre, sen.
Man vet, ju, dock, bara vad man har!

Viss osäkerhet, nu, i mig känns,-
som vid gräns mellan sommar å höst.
Konstiga krafter i köttet bränns --
å jag hör andens tydliga röst:-

-Gå bort, gå bort! Här finns Inget mer!
Där Bortom har du nått å hämta!
Det är DÄR all din Fortsättning sker!
Det du har för händer kan vänta...

-Allting är inte blott det du SER!

Å, nu hörs Rymdens Klockor klämta!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 177 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-07-21 15:06



Bookmark and Share


  ULJO
Rymdens klockor, sanslöst bra
2014-07-23

    Dan Myrbeck
Bra, livsfilosofiskt, med
fina rim.
2014-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf