Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Staten som bygger på esset i ärmen

Israel, staten man stal
från ett folk man fördömde
Landet var lovat av Gud

Det utvalda folket
erbjöds Afrikas pärla Uganda
men som en hägring var heliga Sion

Kolonialmakten Storbritannien
styckade arrogant upp världsdelar
och med Balfour-brevet förseglades det hela

Offer och smidiga planer
vägen var lång att vandra
riken måste först falla

Myter skall skapas
historia omskrivas
och kognitiva landskap förvridas

Israel tar form
som en gammaltestamentlig mardröm
där man toppstyr med rädsla och hot

Gränser ignoreras och överträds
bosättarna, som kriminella ligister
vissa applåderar, andra skäms

Sionismens fascistiska principer
kan vi verkligen blunda för dem
av rädsla för kortet man då spelar ut?




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-07-22 20:24



Bookmark and Share


  Ronny Berk
om religionskrigen förbjöds skulle krigsindustrin gå i konkurs ...
2014-07-25

  Magica VIP
Nej man BÖR iallafall inte blunda för när hemska saker sker, dock det är smärtsamt att ta in all denna ondska. Fortsätta att kämpa för kärlek och en gemenskap kan vara svårt ibland, men man får försöka, även om man ibland tappar tron...Det finns många människor som inte är onda med dock och om man skulle kunna sammanlänka dessa individer blir det en styrka som slår ut denna ondska, VILL jag tro...
2014-07-25

  Lars Hedlin
Bra och tidsmässigt av vår värld idag!
2014-07-23

  träsnidaren
Poetiskt och politiskt. Du har verkligen en egen skrivstil. Väldigt bra, tänkvärt och oroande.
2014-07-23
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP