Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med clowner å nunnor.


En pikant historia



Clowner som roar
å pysslar om folk --
å bygger broar,
så andra får ork,-
- när Världen bloar,-

- finner lugn å frid
hos fromma nunnor,
får mat & logi;-
fulla som tunnor --
i vild Anarki!

Klingande sånger
i klostrets salar
hörs på sätt månget,-
-likt vinden talar -
ur ett förgånget.

Å, clownerna tar
nunnornas oskuld
i en Fest så glad.
Att detta var guld,-
- anser alla, - ja!

Vad som, sen, hände -
får du själv gissa!
Kanske de kände
för en turlista --
på hur de 'tände'!

Varandra ranka,-
i tur å ordning.
En tidningsanka,
om just Ingenting -
- utan att klanka

på de personer,
det här, nu, gällde.
Andra versioner -
hur högt det smällde,
gett återtoner -

till eftervärlden!
Ett talgljus man fann
på kalla härden,
som -i minnet- brann --
för oss - på Färden!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 139 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-22 20:07



Bookmark and Share


  ULJO
Lite annorlunda men briljant med perfekta rim
2014-07-23

    Dan Myrbeck
De var ju en annorlunda story!
De sägs ju att clownen innerst inne är sorgsen...
2014-07-23

  byggpoeten
Som vanligt så är det superbt skrivet!
2014-07-22

    ej medlem längre
Bra! M..
2014-07-22

    Jag är fan större än Sartre
Svårt att skriva på rim. Du fixade det!
2014-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf