Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är av det mer seriösa slaget. Som handlar om folk som kan tänka sig att ha ett ställe att färdas till och ha tid tillsammans just för det här med att vara en medlem av poeter.se, som ändå inte ägs av poetsajtens ägare.


En allmän fundering kring poeter o träffar



Jag har sökt en smula på nätet efter någon
lämplig lokal att köpa för att kunna hysa
poeter om de har lust att komma ihop sig på
någon plats i landet, exempelvis i perioden
maj-september, något beroende på när våren
kommer och den mer kalla hösten inträder.
Jag tänker mig att de som skulle komma

kunde få bo och äta till självkostnadspris
eller köpa en andel i huset/gården.
Exempelvis en andel av femton.
Och att varje andel då skulle representera som
en sorts ansvar också för att hålla stället
någorlunda i skick.

De som äger en andel betalar då inte för
vistelse, övernattning utan bara för maten
och som sagt vad andelen kräver i stöd för
att det hela skall gå runt.

Vi skulle kunna bilda en förening som hyr ut
till övernattande besökare, ungefär som på ett
vandrarhemsliknande sätt.

Det finns alltid vissa kostnader i ägande och
skötsel. Samtidigt skulle det kunna ses som en
sorts investering. Det är vad jag funderar på.

Jag har inte besökt något intressant objekt än,
men för att kunna betala en ganska rimlig summa,
låt säga omkring en 200.000 för huset/gården
så att andelen inte blir så betungande för den
som är intresserad.

Samtidigt bör stället vara tillräckligt stort för att
under sommarhalvåret kunna hysa många
övernattande gäster exempelvis genom att ha
fyra bäddar i varje rum, litet beroende på hur
många rum och platser som kan tänkas komma
ifråga.

Om det skulle finnas intresse för ett permanent
hus för sådana aktiviteter som gemensamt boende
kanske några dagar eller en vecka då och då, för
att läsa texter, framföra sång och musik, ha
samkväm inne och ute samt äta och sköta köket
tillsammans.

Kom gärna med egna funderingar, förslag och
kritik på denna som idé. Själv hade jag tänkt mig
börja med en liten krets på kanske en fem personer,
då jag själv kunde stå för hela köpet i början och
så kunde andra köpa in sig efter hand om de blir
intresserade av saken. Och så prata ihop sig om
hur att lägga upp de rent praktiska detaljerna.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-07-24 02:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP